De eerste echte warme lentedag!

Ja natuurlijk weet je dat! 15 april de eerste echte warme lentedag!! Het is 8.15 uur en ik loop zoals elke ochtend een uur met mijn hond Tarmo langs de IJssel en door het park het Engelse Werk. Ik voel de zon op mijn gezicht. Ik zie overal de bomen en struiken zacht groen worden en overal kleine witte en gele bloemetjes op de grond.. Wat zijn seizoenen toch eigenlijk gaaf. Soms wens ik wel elke dag mooi weer maar als je een wat koudere en nattere periode hebt gehad waardeer je een dag als dit toch zeker extra.

Inmiddels ben ik al weer 6 weken bezig om voor jullie verzekeringen en hypotheken weet leuk te maken. En ik geniet er van om mensen te helpen en blij te maken. Door uit te rekenen wat je mogelijkheden zijn om dat huis te kopen, hoe je kan besparen op je lasten voor je hypotheek of verzekeringen, door overzicht te creëren wat er nu wel of niet verzekerd is en daarin te adviseren. Door rust te geven dat je mij mij terecht kan als er vragen zijn of als er wat is. Wil je ook graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel me gerust of kom langs voor een kop koffie of wat anders.

Deze blog ga ik gebruiken om steeds wat over mijzelf en de adviespraktijk te vertellen. Ik geef tips en je mag ook zelf dingen vertellen of reageren op mijn post.

Wat je misschien nog niet wist…
Je dat je nu en in de komende jaren nog meer, zelf spaargeld moet hebben om een huis te kunnen kopen?

Want de maximale hypotheek die je kunt krijgen hangt niet alleen af van je inkomen maar ook van de waarde van de woning. Dit jaar mag je maximaal 3% meer lenen dan de waarde van de woning die je wilt kopen. Als de totale kosten koper 4% zijn moet je dus nog 1% zelf betalen. In 2018 mag je maximaal de waarde van je huis lenen. De kosten koper moet je dan volledig zelf betalen.

Tip: Een eigen woning spaarrekening. Op deze rekening spaar je een vast bedrag per maand of stort je geld als het je uitkomt, met als doel een eigen huis kunnen kopen. Je kan mij bellen of een berichtje sturen om uit je hier mee te helpen.

Fijne en zonnig lentedag!
Annelies