Daar word je toch blij van!

Het is net na 8 uur in de ochtend, 31 december 2015. Ik geniet van mijn dagelijkse ochtendwandeling met Tarmo. Nu nog geen knallen van het vuurwerk en het is heel rustig op straat. Overal zie ik twinkelende kerstverlichting. Het wordt al weer licht. Wat een bijzonder jaar is het geweest. En wat is het ontzettend snel gegaan. Ik zie nog al het drukwerk in de gang staan. Vol plannen, alles goed voorbereid. Visitekaartjes klaar en mijn site net online en daar was ineens mijn eigen bedrijf een feit. En wat ben ik blij dat ik mijn droom heb mogen en kunnen volgen.

Spannend? Ja. Ineens niet maandelijks je loon meer krijgen is eng. Twijfel? Ja soms. Komt het allemaal wel goed? Doe ik het goed genoeg? Ik heb mijn leermomenten ook zeker gehad. Voldoening? Nou en of! Zo ontzettend gaaf om mensen te kunnen helpen de voor hun juiste keuzes te maken, blij te maken en te laten genieten. Dagelijks krijg ik zoveel fijne en positieve reacties. Dankbaar? Ja heel erg. Voor alles wat ik dit jaar heb mogen leren en meemaken. Voor alle prachtige en mooie momenten en mensen die ik heb mogen ontmoeten. Mensen die mij hun vertrouwen hebben gegeven en waar ik blije en soms emotionele momenten in hun leven mee mocht delen. Blij? Ja enorm blij. Blij en vooral ook trots. Trots op wat ik dit jaar allemaal heb kunnen doen. Trots op mijn vent dat hij het met mij heeft kunnen volhouden. Want soms gaat de ambitie en het alles perfect willen doen ten koste van de tijd met elkaar.

De juiste balans hierin vinden wordt voor mij een uitdaging voor 2016. En dat ga ik gewoon doen. Net zoals ik toen de beslissing nam om niet meer te roken. Ik zei tegen mezelf: “Stel dat ik besluit niet meer te roken dan kan ik ook weer besluiten om dat wel te doen”. Wat je ook doet het is jouw beslissing en als het voor jou goed voelt is het ok. Stel dat je een droom hebt die je graag wilt uitvoeren maak het dan concreet. Stapje voor stapje. Want wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren als je het wel zou doen? Wat heb je te winnen als je het wel zou doen?