FINANCIËLE ZORG BIJ OVERLIJDEN

post-6

Persoonlijk betrokken

Een ding weten we allemaal zeker. Er komt een moment dat we afscheid moeten nemen van dit leven. Jouw overlijden veroorzaakt naast diepe rouw ook allerlei praktische gevolgen. Op het moment dat je geconfronteerd wordt met het feit dat je niet lang meer te leven hebt of je bent als partner, vader, moeder, kind of andere dierbare nauw betrokken bij een (dreigend) sterfgeval dan staat je wereld op zijn kop. Er komt van alles op je af. Je zit ineen roller coaster van emoties en je bent totaal niet bezig met praktische zaken die los van de laatste zorg en de uitvaart geregeld moeten worden. En hoe hard het ook is toch moeten er zaken geregeld worden.

Voor: (“Wat kan ik nu alvast regelen?”) Ik ga hier uit van de situatie dat je weet dat je niet meer beter wordt. Juist nu is het verstandig om na te denken over administratieve en financiële zaken die je nu nog (samen) kan regelen. Hoeveel rust geeft je dat als je weet dat je partner of andere dierbare niet met allerlei vragen en problemen komt te zitten?

Na: ( “Waar moet ik beginnen?”, “Wat heb ik allemaal te regelen?”) Als nabestaande word je al snel geconfronteerd met allerlei zakelijke kwesties die geregeld moeten worden. Vaak wacht na het overlijden een complete administratie. Dozen vol papieren of planken vol met ordners. De afwikkeling is vaak tijdrovend en ingewikkeld.

Mag ik je helpen?

Hoe fijn zou het zijn als je gewoon iemand hebt die alle praktische en financiële zaken voor jou in kaart brengt en zorgt dat alles goed geregeld is en wordt. Iemand die je inzichtelijk maakt wat de financiële situatie na het overlijden is en je hierin kan adviseren. Die gewoon bij je thuis komt om te praten. Je mag mij altijd bellen.

Professioneel

Ik onderscheid mij door mijn persoonlijke benadering en een gedegen kennis op zakelijk en financieel gebied. Jouw wensen, jouw persoonlijke situatie en zijn daarbij altijd het uitgangspunt. In een vrijblijvend gesprek inventariseer ik allereerst welke diensten in het kader van de voor en/of nazorg van toepassing zijn. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Rust

Jij mag afscheid nemen en rouwen. Als je weet dat je gaat overlijden kan ik zorgen voor:

• Inzicht financiële situatie na overlijden
• Financieel Advies
• Organiseren administratieve en financiële maatregelen

Na het overlijden kan ik zorgen voor:

• Een financieel plan om keuzes te kunnen maken ten aanzien van bijvoorbeeld aflossen hypotheek, verhuizen en dergelijke

Alle financieel praktische zaken zoals:

• hypotheek of huurcontract
• aanvragen overlijdensuitkering
• aanvragen wijzigen van nabestaandenpensioen en uitkeringen
• aanvragen belasting toeslagen of kortingen
• voormalig werkgever, uitkeringsinstantie of pensioenfonds op de hoogte stellen
• opzeggen en/of aanpassen verzekeringen
• banken en machtigingen
• creditcards
• facturen en nota’s
• social media
• abonnementen, lidmaatschappen en contributies
• telefoon, kabel en internet
• gas, elektra en water
• huurtoeslag en zorgtoeslag
• budgetadvies
• inventariseren schulden
• kredietverstrekkers op de hoogte stellen
• verwijzing naar hulpverleningsinstanties
• overige praktische of financiële zaken waar je tegen aan loopt
* lijst is niet limitatief

Links

Tarievenkaart
Algemene voorwaarden